Vuokratuolista omaan yritykseen

Nyt olen tehnyt päätökseni yrittäjäksi ryhtymisestä. Urani vaiheet ovat varmasti jo tulleet osalle lukijoista tutuksi aiemmista blogiteksteistäni, mutta lyhyenä kertauksena, olen ehtinyt olla palkallisena työntekijänä kampaamossa. Työsuhteen loputtua siirryin vuokratuoliyrittäjäksi, mikä on monilla kampaajilla eräänlainen välivaihe oman yrityksen perustamiseen.

tuoliseniVuokratuolillahan jokainen tekee töitä aika samalla periaatteella kuin yrittäjäkin. Minusta riskit ja investoinnit ovat kuitenkin huomattavasti pienemmät. En osta tai vuokraa omaa toimitilaa, vuokraan vain kohtuulliseen hintaan paikkaa valmiissa kampaamossa. Molemmissa vuokratuolipaikoissani minulla oli mahdollisuus ostaa aineet ja tarvikkeet vuokranantajaltani. Toisaalta toiminta on yrittäjämäistä, maksan paikasta vuokraa, minulla on omat asiakkaat ja hoidan omat verot ja sosiaaliturvamaksuni. Vuokratuolilla toimiessa asiakkaita vain saa vähän helpommin, ainakin minusta tuntuu siltä.

Nyt olen viimekuukausina kuitenkin ahkerasti ottanut selvää yrityksen perustamisesta ja mahdollisista kustannuksista. Olen itse asiassa etsinyt sekä sopivaa liiketilaa että myynnissä olevia kampaamoita. Minulla on säästöjä ja perustarvikkeet sekä vakituinen asiakaskunta, joten olen luottavaisin mielin yrittäjäksi ryhtymässä. Huomenna menen katsomaan yhtä myynnissä olevaa kampaamoa, se vaikuttaa oikein lupaavalta. Olisi helppo ratkaisu ostaa koko paketti valmiina, varsinkin kun myyjä on samanhenkinen nuorehko nainen. Olettaisin hänen asiakaskuntansa hyväksyvän minut ihan hyvin koska hän on lopettamassa alalla perheenlisäyksen ja muuton vuoksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *