Vaativia asiakkaita

kaljuunnunMinulla on yksi erityisen vaativa asiakas. Olen jo tottunut siihen, että hänen kanssaan suunnitellaan ja neuvotellaan ensin ainakin puoli tuntia, mitä hänen hiuksilleen tehdään ja mitä hän haluaa. Minusta tuntuu, etteivät muutokset useinkaan ole kovin dramaattisia eikä saman käsittelyn toistaminen useinkaan vaatisi niin pitkää neuvottelua. Luulen että hän on vain hyvin tarkka ihminen, ehkä myös hieman epävarma ulkonäöstään eikä uskalla tehdä mitään kovin näkyviä muutoksia siihen. Muutokset tuntuvat tapahtuvan ennemmin pikkuhiljaa ja vaiheittain. Toki ymmärrän ihmisten tarpeen tulla palvelluiksi hyvin, toisille se on helppoutta, he saavat jotain hienoa ja itselleen sopivaa ilman suurempaa miettimistä ja neuvottelua. Toisille se hyvä palvelu on sitä, että he kokevat tulleensa kuunnelluksi ja noteeratuiksi.

Kampaamoalalla on aika paljon kilpailua. Tyytyväinen asiakas on aina paras kilpailuvaltti. Tietysti lopputulos ja asiakkaan tyytyväisyys siihen on tärkeää, mutta tyytyväisyyteen kuuluu usein muutakin. Asiakas kokee saaneensa hyvää palvelua. Yllättävän pienetkin asiat tuntuvat asiakastyytyväisyyteen vaikuttavan, kuten se kuinka lämpimällä vedellä hiukset pestään ja kuinka helläkätinen kampaaja osaa olla märkiä hiuksia selvitellessään. Toisille myös kupillinen kahvia tai tuoreet ja kiinnostavat lehdet saattavat merkitä yllättävän paljon. Tärkeä on myös kampaajan persoona ja ulkonäkö, likaiset hiukset ja turhan tuttavallinen asenne saatetaan kokea niin negatiivisina asioina, että niiden perusteella vaihdetaan kampaajaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *