Kampaajana kampaajalla

Kävin tänään entisen opiskelutoverini kampaamossa asiakkaana. Tietysti siinä samalla oli mukavaa vaihtaa myös kuulumisia. Tämä ystäväni lähti yrittäjäksi heti koulun jälkeen. Hän on sellainen aika reipas tyyppi, kaikki uskoivat hänen pärjäävän yrittäjänä.

Juttelimme tietysti yrittäjyydestä, olihan se minullakin haaveissa. Ystäväni kertoi hiusteni laiton ohessa ettei kaikki ollut ihan niin yksinkertaista ja helppoa kuin moni kuvitteli. Hänkin oli kokenut alkuun hyvin vaikeita aikoja, pelkoa vastuusta ja taloudellista ahdinkoa. Hänellä kun ei ollut aloittaessaan yhtään valmista asiakasta vaikka vuokratuliajoilta kuten monilla muilla vaan hän perusti kokonaan uuden yrityksen, mukana ei tullut vanhaa asiakaskuntaa. Vaikka hän oli nuori, ahkeruudella ja sinnikkyydellä yritys oli kuitenkin lähtenyt toimimaan.

kenkäseniYstäväni onkin poikkeuksellisen taitava, hänellä on sekä taitoa että näkemystä. Siitä huolimatta hän osaa myös asiakaspalvelun salat ja osaa kuunnella asiakkaan toiveita. Tälläkin kertaa minun hiukseni olivat täydelliset vaikka tällä kertaa annoin ystävälleni vapaat kädet. Tietysti hän tuntee minut hyvin, joten onnistuminen on todennäköistä. Minä myös luotan häneen niin että uskallan antaa vapauden toteuttaa omia ideoita lähes varauksetta.

Joskus ihmisille näyttää tulevan yllätyksenä että kampaajatkin käyvät kampaajalla. Omia hiuksia voi kuitenkin laittaa vain tiettyyn rajaan saakka, on helpompaa ja mukavampaa käydä kampaajalla. Varsinkin kun tuntee erinomaisia ammattilasia ja voi siinä samalla sosialisoida samanhenkisen ihmisen kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *